Hiss - Veredus Carbon Gel

Japp, dessa benskydd får en stor hiss. Man kan se dom på åtminstånde varranat hoppekipage, dom är mycket populära. Varför ger jag dom en hiss? Jo, först och främst sitter dom otroligt bra, de glider inte och sitter som handen i handsken. Sen att dom är väldigt snygga sätter ju ett + i kanten! Nackdelen är att priset är lite saftigt, men vad gör man inte för ett par toppenskydd?

Uppbyggnad: 

• Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor
• Skalet är sammansatt av två separata delar, med olika tjockhet och böjbarhet. Huvudskalet är samansatt av semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan.
• X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3mm gel hinna, vilket är stötdämpande och ger hög bekvämlighet.
• Ett tunt lager kolfiber med gel överdrag är inlagt i området runt kotan, eftersom det området i större utsträckning är utsatt för slag och strykningar.
• Insida i neopren.
• Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar 'överbelastning' på grund av för hårt åtdragna remmar. Det gör även att skydden är lätta att ta av och sätta på.
Texten ovan är tagen från 
http://www.chevalridsport.se 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0